buy online ceclor-cd

“Gezond doen kost altijd zoveel tijd?”

Vervelend zou je zeggen, maar klopt deze opmerking wel? Wat op korte termijn geldt, geldt niet altijd op lang termijn: je gezondheid kost je sowieso tijd. Of je nu geregeld op je voeding en beweging let, of die tijd uiteindelijk bij de dokter (of in het ziekenhuis) besteedt, of nog erger verliest aan een korter leven.
Gelukkig is ons land medisch ver ontwikkeld en gaan we niet direct dood aan welvaartsziekten. Maar ik denk dat je het met me eens bent, dat de kwaliteit van die laatste levensjaren er dan niet beter op zal worden.

Oorzaak welvaartsziekten?

1 op de 3 mensen krijgt kanker (cijfers KWF), 1 op de 13 krijgt diabetes (cijfers Diabetes Fonds). Hoe komt dat? Ze zijn het er allemaal over eens: KWF, Diabetes Fond, Stichting Diabetes Preventie, de Hartstichting, de Nierstichting, het RIVM, het CBS: “Oorzaak leefwijze”. In 90% van de kankergevallen en 74% van de diabetes had dit voorkomen kunnen worden wanneer men op leefwijze gelet had.

“Als je oud bent word je ziek!?”

Helaas is dit niet helemaal waar, het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) toont aan dat welvaartsziekten op steeds jongere leeftijd voorkomen. Zo is diabetes onder de 20 jaar met bijna 300% toegenomen in de afgelopen jaren.

Welvaartsziekten sluipen er in

Voordat je het door hebt, heb je wat meer overgewicht dan de bedoeling was. Overgewicht doet je hormoonstelsel, je bloedsuikerspiegel en bloeddruk veranderen. Dus in plaats van 1 probleem, heb je opeens 3 of misschien wel meer problemen. Je bent ongemerkt in een vicieuze cirkel beland. Nu is het veel moeilijker hier uit te breken en oude gewoonten los te laten. Stel je het verschil maar eens voor nu of met 10 kilo extra (in een rugzak) aan overgewicht. Het is stukken makkelijker je conditie op peil te houden of op te bouwen vanuit een gezonde startpositie, dan wanneer het een noodzaak wordt.

Waar richt jij je op?

Waar werk je liever naartoe? De ellende en bijverschijnselen van welvaartsziekten te bevechten en daardoor alle (eet) gewoontes die je jezelf hebt aangeleerd abrupt te moeten afleren?
Of check je liever periodiek je voeding- en verbrandingspatroon, om zo aan een energiek, vitaal en gelukkiger zelf te werken. Het is een feit dat als je fit, vitaal en energiek bent, je veel lekkerder en gelukkiger in je lijf zit. Het zijn vaak de kleine verschillen die je nu doet, die een wezenlijk verschil op lange termijn maken.

Heft in eigen hand:

Weet wat je jouw lichaam voedt, zitten daar alle goede bouwstoffen in die je jouw lichaam wilt geven? Krijg je alle vitamines en mineralen binnen die je lichaam zo hard nodig heeft? Wist je dat ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) niet een luxe is, maar eerder noodzakelijk voor een gemiddeld mens om gezond te kunnen functioneren? En dat je bij bijvoorbeeld stress veel meer vitamine C, D en E nodig hebt? En dat er zo nog meer symptomen zijn die aangeven dat je een vitaminetekort hebt?

“Weekmenu’s lust ik niet”

Nee, wij hebben geen eenduidige weekmenu’s die we iedereen aanbevelen. Iedereen is anders en ieder lichaam tolereert ander eten, de een is dol op appels de ander krijgt er buikkramp van.
Wanneer je een (niet specifiek voor jouw opgesteld) week- of maandmenu loslaat, zul je terug jojo-en. Het is belangrijker een gezond voedingspatroon aan te leren. Via de voedingsmeter laten we je zien in welke voedingsmiddelen de vitamines en mineralen zitten, die je tekort binnen krijgt. Misschien zit er wel iets lekkers voor je tussen?

“Ik ben niet consequent genoeg”

Dat geeft niet, dat zijn er maar weinig. Daarom is een jaarabonnement zo handig. Zo leer je stapsgewijs een gezond leefpatroon aan. Je hebt dan altijd een systeem tot je beschikking met jouw meetgegevens waar je op terug kunt vallen.

De meest makkelijke voedingsmeter van Nederland

Met onze ‘Klik en Klaar’ methode ben je zo klaar met het registreren van je voedingspatroon. Laten we eerlijk zijn in 9 van de 10 gevallen is je ontbijt en soms ook je middageten in hoofdlijnen hetzelfde. Stel deze items als dagelijks in en je hoeft ze alleen nog weg te klikken als je ze die dag niet gegeten hebt.
Uit ervaring weten we dat de meeste mensen 25 tot 35 items geregeld eten. Zet deze in jouw favorietenlijstje, dan heb je  ze binnen klik-bereik. Zo hoef je onze overcomplete database van bijna 2.000 items niet iedere keer te doorzoeken.

Staan alle voedingsmiddelen er in?

Nee, hoewel we een database van bijna 2.000 items hebben, staat helaas niet alles er in. In een enkel geval moet je bij benadering werken. We zijn wel de enige in Nederland die zijn huidige database aan het aanvullen is, met exotisch groenten en fruit en nog een aantal items die onze leden ons gevraagd hebben. Daarnaast zijn we in gesprek met een aantal grote leveranciers van biologische producten.
Toch hebben we ook jouw (familie) recept in ons systeem staan. Je kunt zelf heel gemakkelijk je eigen recepten samenstellen in onze voedingsmeter:

Start vandaag nog met een gezonder, fitter en lekkerder leven!

Meld je aan en betaal slechts €4,95 per maand!

  Uw bankrekeningnummer (verplicht)

  Uw naam (verplicht: voorletter + achternaam)

  Uw adres

  Uw postcode

  Uw woonplaats (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Ondergetekende verleent hierbij tot wederopzegging machtiging aan
  In2health B.V. te Hoorn
  bankrekening 1578.61.252

  om van zijn/haar bankrekening, maandelijks een
 bedrag af te schrijven voor de contributie van de voedingsmeter van in2health.nl.
  Ja, ik ga akkoord met de voorwaarden.


  Comments (5)

  1. Handig die lijsten met voeding. Er zit altijd wel wat lekkers tussen. Nu kook ik veel gevarieerder. Vraagje wanneer komen er receptenboeken?

  Comments are closed.